Kledingcrisis voor jouw fotoshoot? No worries!

Ken je dat? Als je je hele kast over hoop hebt gehaald, je niks kan vinden om aan te trekken, en er dan toch een mega berg kleding op het bed ligt. Dit is het wel bekende fenomeen; een kledingcrisis. De bijwerking van deze bijna, paniek aanval is neerslachtigheid en prikkelbaarheid en komt voornamelijk voor bij de vrouw. Geloof me, been there done that. En vooral als je een fotoshoot hebt, kan ik het me voorstellen dat dit dan niet zomaar een kledingcrisis is.

Geen zorgen! Ik geef je een aantal tips, zodat jij een kledingcrisis kan voorkomen en de kleding juist helpend is om aan te sluiten bij mijn fotografie stijl.


Mijn fotografie stijl kun je omschrijven als; licht, spontaan, fris en vrolijk. Dit komt door het gebruik van licht, maar ook door de omgeving, de tijd en door kleding. Als je mijn portfolio hebt bekeken, is het je wellicht al opgevallen dat ik veel gebruik maken van frisse, heldere kleuren. Dit kan dus op een locatie zijn waar al veel felle kleuren te zien zijn zoals een achtergrond van groene bomen, of juist oranje bladeren van de herfst. Maar denk ook aan een graffiti achtergrond, met veel verschillende felle kleuren. Bij dit soort locaties is het altijd wel mooi om dan niet al te felle kleding, met drukke prints aan te trekken. Dan zal de foto vooral erg druk lijken. Denk hierbij aan pasteltinten die dan erg mooi zouden zijn om te dragen.

Wanneer de achtergrond juist erg rustig is, zoals een witte muur of een industriële look met veel zachte tinten, dan zou ik adviseren om dan lekker felle kleuren, zonder te drukke prints, aan te doen. (Probeer dan toch de kleur fel rood te vermijden, omdat de camera deze kleur lastig vindt om vast te leggen.) Dit zorgt dan toch voor die frisse, kleurrijke uitstraling in de foto's.


Als je een koppel-shoot hebt geboekt is het natuurlijk wel goed om te kijken naar je eigen kleding, maar ook of dit dan past bij de ander. Als je beiden dezelfde felle kleuren, of beide drukke printjes draagt zal dit erg kunnen afleiden op de foto. Daarom is het goed om dit eerst met elkaar te bekijken zodat je hier samen de balans in kunt vinden. Als de 1 wel een rustige print draagt, kan de ander bijvoorbeeld erg goed een effen shirt dragen.


En om de puntjes op de ' i' te zetten, is het ook goed om te letten op verzorging van de handen, de make up en accessoires. En dan bedoel ik niet dat je een dikke laag make up hoeft op te doen, als dit niet bij je past. Maar het is altijd wel mooi voor op de foto om je gezicht iets meer te laten spreken door een beetje foundation en blush. De make-up valt al snel weg op de foto, dus het iets extra aan zetten kan dan geen kwaad. ;)

Laatste tip, omdat ik het niet kan laten, is het ook altijd erg leuk om een bosje bloemen mee te nemen voor bijvoorbeeld een loveshoot of andere accessoires. Hierdoor breng je ook al snel wat kleur in de foto's.


Kom je er niet uit, dan help ik je graag! Tijdens elke fotoshoot is er de mogelijkheid om een kledingwissel te doen, waardoor je dus meerdere setjes kan meenemen en ik je kan helpen met kiezen. :)


Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je je goed voelt in de kleding die je draagt, zodat je dit ook op de foto kunt uitstralen!


Liefs Nicol


Copyright © 2020 Nicol Kole | ByNicfotografie