top of page

Kledingadvies voor de fotoshoot

Ontzettend vaak krijg ik de vraag welke kleding klanten moeten aantrekken voor de fotoshoot. En geloof me dat ik mega blij ben als jullie mij dit vragen! Kleding is namelijk een ontzettend belangrijk onderdeel van een foto.


Het kan namelijk zijn dat sommige kleuren of prints, heel erg afleiden in een foto. Het gaat namelijk om jullie, en een te drukke print kan ervoor zorgen dat je oog meer naar de print gaat dan naar jou. Dit moeten we natuurlijk niet hebben!

Dus in deze blog laat ik jullie even wat voorbeelden zien en geef ik jullie tips om de juiste kleding te kiezen voor een fotoshoot.


1. Pasteltinten doen het altijd super, omdat deze zachte kleuren niet veel afleiden en de kleuren echt spreken op beeld.

Hier zie je een goed voorbeeld van een mooi blauwe pasteltinten jurk. En blauw is ook wel één van mijn eigen favoriete kleuren!


2. Vermijd te drukke prints, of combineer dit met rustige kleding.


Hier heb ik een foto van de prachtige Manon gemaakt. Zij had ook een rok aan met een iets drukkere print, maar zoals je ziet blijft dit super goed in evenwicht omdat zij een effen topje erop heeft aangetrokken, en de locatie rustig oogt. Super combinatie dus!


Zou je toch graag een kledingstuk aan willen met een hele print, dan zou ik je adviseren om er een effen jasje of vest overheen te doen. Dit zorgt ervoor dat de print breekt, en de foto rustiger oogt. Zoals bij Rebecca, die een super mooi spijkerjasje over haar geprinte jurk aan had.3. Als je met meerdere mensen op de foto gaat, zorg dan dat de printjes in balans zijn, en het kleuren palet met elkaar is gematcht.


Dit is een foto van mijn eigen fotoshoot met mijn vriend (fotografie @noelleaverdijkfotografie, edit @bynicfotografie). Hierin heb ik gekozen voor een rok met een subtiele print. De bloemen hebben namelijk best wat afstand van elkaar, en boven op de rok heb ik een effen wit shirtje gedaan. In combinatie met de kleren van mijn vriend, matcht het groene van de bloemen in mijn rok, met zijn effen groene shirt.

4. Vermijd felle kleuren; zoals fel roze, fel rood, en neon kleuren. Deze kleuren zijn erg moeilijk door de camera te vangen, en vragen daarentegen ook erg veel aandacht op een foto. Mocht je toch graag van rood of roze houden, kies dan bijvoorbeeld voor bordeaux rood of pastelkleur roze.

5. En om de puntjes op de ' i' te zetten, is het ook goed om te letten op verzorging van de handen, de make up en accessoires. En dan bedoel ik niet dat je een dikke laag make up hoeft op te doen, als dit niet bij je past. Maar het is altijd wel mooi voor op de foto om je gezicht iets meer te laten spreken door een beetje foundation en blush. De make-up valt al snel weg op de foto, dus het iets extra aan zetten kan dan geen kwaad. ;)

6. Maar het aller aller aller ALLER belangrijkste, is dat jij je fijn voelt in de kleding die jij draagt. Want als jij je goed voelt, zie je dat ook terug op beeld.


Kom je er ondanks deze blog niet uit, dan help ik je graag! Tijdens elke fotoshoot is er de mogelijkheid om een kledingwissel te doen, waardoor je dus meerdere setjes kan meenemen en ik je kan helpen met kiezen. :)


Liefs Nicol

Comentários


Bloem 1 - groen.png
bottom of page